Friday, October 03, 2008

Hi,
Welcome to my blog. For more subjects, check the links section on the right!
Enjoy

Videobewerking

Voor het vak videobewerking en 3D moest ik nog wat punten scoren. Omdat de SBU nu anders zijn mocht ik het binnen 1 vak houden. Mooi, videobewerking dus (3d werd tevens niet eens meer gegeven).

De uiteindelijke opdracht was het maken van een korte film wat ongeveer 7-10 minuten duurt. Het onderwerp werd vrij gelaten. De clip/korte film moet uiteindelijk getoond worden via een website.

Mijn idee in het kort is het maken van een retro kung fu film. De hoofdrol speler is in conflict met zich zelf na het gebruiken van drugs. Na een gevecht ziet hij uiteindelijk het licht.

Mijn hele korte film is opgenomen via een telefoon. Samen met een paar vrienden (gelukkig waren ze erg behulpzaam) is alles geschoten. De telefoon opnames zijn wel erg beperkt. Snelle bewegingen, licht/donker, zoomen gaat gewoon niet. Een flinke portie improviseren dus.

Het hele script is uitgetyped en ik heb scenarios geschets voor elke scene. Dit heeft mij een hele boel werk gescheeld op de dagen van filmen. In het filmpje is ook te zien dat avond/nacht scenes lastig te zien zijn. Met een kleine flashlight loste we dit soms op.

Tijdens het bewerken van de opnames in premiere liep ik vast op een groot probleem. Het geluid is van zulk slechte kwaliteit dat de helft van de conversaties niet te horen zijn. Dit had ik opgelost met het rippen van stemmen uit een bestaande film en het toevoegen soundeffects.

Thursday, October 02, 2008

Wat hulp bieden

Mijn neefje kwam laatst vragen of ik hem wat kon helpen. Hij moet een website maken waar voetbal/totto/game element in terug kwamen. Aangezien hij niet zo goed kan photoshoppen vroeg hij aan mij of ik hem daarbij kon helpen.



Het design is goed gekeurd bij z'n opleiding. Nu moet het alleen nog omgezet worden naar HTML en een flash animatie toegevoegd worden.

Update!

De site staat inmiddels online. Met enkele aanwijzingen heeft hij het voor elkaar gekregen om het om te zetten naar HTML en op de server te plaatsen.

http://www.home.deds.nl/~wally/