Thursday, June 08, 2006

Designs + Projects


Project op schiphol
Designing for agora like places such as the public meeting hall, the museum, airport, train station, the park etc all require a different frame of mind than designing for oneself. Adding an informational layer to these already gathering places should enhance and add to their roles already of bringing people together. Well desinged, succesfull scocial spaces are rare and we begin the course by documenting some better examples and projects.


For more details check: http://194159.blogspot.com/

Crossmedia


In groepjes van 3 moesten we een crossmedia project op zetten. Via televisie, Internet, radio, papier, mond tot mond, etc moet het product tot de mens over gebracht worden. Er hoefde geen marketingcampagne te worden voor het publiek, die fase slaan werd overgeslagen.

Ons idee was een interactief programma wat live te volgen is op de televisie, het Internet en gsm (filmpjes/mms/sms/internet). ‘Dude fix my car’ genaamd.

Het gaat over een autorace van A naar B. 3 teams nemen plaats in de race. De auto’s die de deelnemers krijgen zijn niet in optimale staat, dus reparatie komt er zeker. Enige voorwaarden gelden om mee te doen aan de race. De deelnemers bestaan uit een groep van 3 personen. 2 personen rijden in de auto en de 3e houdt contact met de rijders. Zowel de rijders als de contact persoon weten niets van auto’s af, in het technische/motorische gedeelte. Komen de 2 rijders in problemen met de auto moeten ze contact opnemen met de 3e persoon voor ondersteuning. De contact persoon heeft het publiek tot zijn beschikking om tot een oplossing te komen voor het probleem waar de bestuurders me zitten. Hij kan gebruik maken van het Internet, de website van Dude fix my car en gsm. Het publiek kan zijn support sturen via Internet of gsm.

Op de televisie wordt een live footage compilatie getoond van de situaties waar de deelnemers mee zaten de afgelopen dagen en wat ze te wachten staat. Via Internet kan je de deelnemers live volgen via een webcam die ze in de auto’s hebben. De gsm dient voor als ze problemen hebben, dan kunnen ze filmpjes maken van bv een kapotte radiator en het plaatsen op de website van Dude fix my car. En natuurlijk informatie verkrijgen over hoe ze het moeten maken.

Er moet wel een grens zijn voor de deelnemers om hun auto te repareren. Het zijn en blijven natuurlijk auto leeken. Als ze er echt niet meer uitkomen mogen ze de reparateurs oproepen of naar een garage gaan, maar dat kost ze punten.

Mijn gedeelte wat een lay-out maken voor de website. Eerst gekeken wat de huisstijl en typografie word, beetje met kleuren/lettertypes lopen spelen.
Zo heb ik de home pagina gemaakt met daarin uitleg over ‘Dude fix my car”, en de profielen van de deelnemers. Een kleine graphic wat iets over de persoon zelf zegt.

Heb deze style gekozen omdat het niet te schreeuwerig moet zijn. Het publiek moet niet omkomen in alle toeters en bellen rondom de informatie die ze zoeken.
Een kleine graphic als achtergrond op de pagina waar ze zijn.
De eerste is een soort van pijlen verzameling, omdat ze van punt A naar B gaan, richting aanwijzers.
De andere zijn graphics over de profielen. Waar de deelnemers zich mee bezig houden, waar ze van houden, hobby’s etc.

Verder nog een bumpersticker gemaakt voor op de auto’s van de deelnemers ter herkenning en natuurlijk voor de fans plus een kleine poster.









100 item project


Voor het vak Visual Design kregen we de opdracht om 100 digitale items te verzamelen. Het kon van alles zijn, plaatjes, sounds, tekst of video. Zodra je 100 items had verzameld, werd je naam in de grabbelton gegooid. Je moest namelijk de verzameling van iemand anders gaan verwerken. Zelf had ik 100 action figures (Marvel) plaatjes verzameld. Ik kreeg de verzameling van iemand anders, een collectie van 100 luxe auto’s.

Mijn idee voor de 100 plaatjes was om een site te creëren voor auto designers/ontwerpers. De nadruk ligt op het tonen van de auto, met de optie om details zoals de koplampen/spiegels/grill te vergroten. Als er gedrukt word op een onderdeel op de auto krijg je een vergroting te zien van het gedeelte.Het menu bestaat alleen uit auto’s en een link naar het forum. Aan de onderkant na het klikken op een autofabrikant kan er gescrolled worden tussen plaatjes van meerdere auto's van het zelfde merk.

Op het forum kunnen ze hun kunsten tonen en discussiëren met mede ontwerpers of geïnteresseerde. Ontwerpers maken profielen aan waar ze hun kunsten en skills laten zien. Bedrijven kunnen dan simpel zien wat ze kunnen en mogelijk recruteren.




Het uiteindelijke design is dit geworden:


Oud idee:









































Play me loud


Individuele opdracht.
Vernieuw de site play me loud. Play me loud is een bestaande site die niet in de smaak voel bij het jongere publiek en de nadruk moest gelegd worden op het legaal downloaden van mp3’s. Ook moest de site bekender worden bij het publiek.

Als eerst een reclamecampagne, aangezien er niet veel geld te besteden is had ik gekozen voor korte tv spotjes bij bijvoorbeeld the box waar jongeren veel naar kijken. Om een idee te geven voor de tone of voice, denk aan de vervelende ringtones commercials, kort maar blijven in je hoofd hangen.

Een banner onder msn die direct naar de site linkt. Msn word enorm veel gebruikt onder het jongere publiek, waardoor de bereikbaarheid groot is.

De website had ik qua lay-out niet veel veranderd. De personen die het onderhouden zijn geen goeroe’s in programmeren. Het ziet er frisser, strakker en schoner uit. Elke week een andere foto van artisten in het tekst grid, daarnaast kan er nieuws geplaatst worden of enig andere vorm van tekst. Daar onder is ruimte overgelaten voor muziek, de mp3's, in gedeeld in categorie/gerne. Hier kunnen de bezoekers voor een x aantal seconden luisteren naar liedjes die ze interesseren. Verder kan de site naar smaak een andere kleur/achtergrond worden aangepast met de buttons op de onderste balk.


Banner

















Albert Heijn


Een minor project wat samen ging met Albert Heijn en de HvA.
Opdracht van Albert Heijn was om de familie weer naar de supermarkt te brengen en ze langer te houden in de winkel te houden. De winkel waarom het ging was al vrij interactief, zo hadden ze handscanners/kinderhoek/internet/recepten/displays/kleur indeling van bv bonusproducten.

Als eerst gingen we wat brainstormen over ideeën om gezinnen langer in de winkel te houden. Daarna hadden we een onderzoek gepleegd onder gezinnen met jonge kinderen om hier uit een conclusie te trekken wat ze nu echt willen. Vaak is het zo dat ze hun kinderen meenemen tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar. Meestal ging het dan om een kleine boodschap. In het weekend werd er met het hele gezin inkopen gedaan. Kinderen zijn lastig om lang bezig te houden, helemaal als je in een supermarkt zit. Ouders verzinnen dan vaak kleine taakjes voor de kinderen, bv om de boodschappen te halen uit de loop straat waar ze zich in bevinden of als ze het al weten waar het ligt om te halen.
Wij kwamen tot de conclusie, kinderen blij ouders blij, dus gingen we ons concentreren op het bezig houden van de kinderen zodat de ouders rustig kunnen winkelen.

Om de kinderen bezig te houden hadden we een leuke bezigheid verzonnen voor ze, games. De spellen moesten wel een educatieve rol spelen, zo hadden we 5 categorieën: vlees, snoep, zuivel, groente/fruit en graan. Voordat het spel begon kwam er een korte uitleg over bv waar de melk vandaan komt. Natuurlijk moest het spel ook niet te lang duren, ouders willen natuurlijk niet wachten tot hun kind klaar is met het spel, dus kwam er een limiet van ongeveer 1 minuut per spel en 1 keer spelen per gsm/controller. We hadden een aantal games beschreven en visuals gemaakt. De kinderen konden de spellen besturen via een gsm of een controller, de keuze hadden we bij AH gelaten. De gsm of controller houd de score bij van het kind bij elk spel, aan het eind van de week kon hij met zijn/haar behaalde punten een leuk hebbedingetje krijgen bij de service balie. Als we meer tijd hadden was er wel de mogelijkheid om enkele games te realiseren. Om de kosten te drukken werd er samen gewerkt met de producten die al aanwezig zijn in de winkel, denk aan de grote displays.

Om herkenning tussen Albert Heijn en de games te vergroten werd er gebruikt gemaakt van de hamster. De hamster komt terug in de games als hoofdpersonage.